DISC


Training DISC


De eerste training DISC (en Ik)
Tijdens de eerste workshop leer je enerzijds kennismaken met DISC-methode, anderzijds is deze training een kennismaking met jezelf. Je ontdekt welk gedrag je van nature vertoont en welke positieve effecten daarbij horen. Samen met met andere aanwezigen onderzoek je of jullie een specifieke communicatiestijl hebben. Daarnaast onderzoek je of deze communicatiestijl ook past bij je functie en bij de personen en collega's die je dagelijks tegenkomt. Tevens leer je ook je gesprekspartners te lezen en bekijk je wat nodig is om aan te sluiten bij je gesprekspartner.


De tweede training DISC (en de ander)
Ben je tijdens een werkoverleg degene die vooral inzoomt op alle details in bijvoorbeeld een (medisch) dossier? Of ben jij de initiator van een communicatie aanpak die is afgestemd op de huurder/patiënt? Ben jij het type professional dat eerst een zorgvuldige afweging maakt van een situatie voordat je een keuze maakt of een beslissing neemt? Of vindt jij het juist belangrijk om een beslissing snel te nemen én de huurder/patiënt daarin zo snel mogelijk over zijn opties te adviseren?
In de workshop DISC & en de ander brengen we je werkomgeving in beeld met daarbij de situaties die lastig zijn voor jou. Wanneer is er een mismatch in je communicatiestijlen en ontstaat er (lichte) wrijving? Na deze workshop weet jij deze wrijving om te zetten in glans. Verder sta je stil bij je 360 graden feedback uitkomsten en leer je op welke manier jij je kwaliteiten (beter) in beeld brengt bij anderen.


De derde training DISC (en dan)
Tijdens de derde workshop zorgen wij ervoor dat jij je enthousiasme over DISC weet te behouden en bieden we je een verdieping aan. Je ontdekt samen met andere professionals wat er veranderd is in je dagelijkse communicatie en in je gedrag. Daarnaast bekijk je welke valkuilen je nog steeds hebt. Het geleerde in de praktijk brengen blijkt namelijk lang niet zo gemakkelijk te zijn.... Tijdens de laatste workshop gaan we op zoek naar de woorden en de taal die je gesprekspartner nodig heeft om tot effectieve communicatie te komen. Je oefent met praktijksituaties die voor jou uitdagend én herkenbaar zijn.


En dan?
Tijdens de training ga je actief oefenen met gesprekstechnieken bij verschillende persoonlijkheden. Samen met onze trainer en een acteur ga je aan de slag om type persoonlijkheden te herkennen en leer je wat jij kan doen om gesprekken positiever en soepeler te laten verlopen. Een speelse workshop vol hilarische en herkenbare situaties. Uiteindelijk leer je, behalve het herkennen van de kleur en het gedrag van een ander, veel beter inspelen op de behoefte van je gesprekspartner. Daarnaast krijg je persoonlijke tips die je helpen om effectieve communicatie en samenwerking langdurig te borgen.

Arrangementskosten: € 237,00
Bij een online training vervallen de arrangementskosten.

Trainingskosten (excl. arrangementskosten):

€ 1.800

WP data:

DISC

DISC

Deze training zal digitaal plaatsvinden. Voor elke professional die benieuwd is of er een link te leggen is tussen je beroep en de specifieke communicatiestijl die je hiervoor gebruikt. De Disc training bestaat uit drie dagen.

Deze training zal digitaal plaatsvinden. Voor elke professional die benieuwd is of er een link te leggen is tussen je beroep en de specifieke communicatiestijl die je hiervoor gebruikt. De Disc training bestaat uit drie dagen.

PlusPortID: 92979

PlusPortDashboardUrl: https://CorparisCampus.plusportdashboard.com/?calendarCatagoryId=1270&calendarPakketId=14377