Zorgvuldig omgaan met Dementie

Categorie:

Als professional wordt je soms geconfronteerd met ogenschijnlijk vreemde of moeilijke gedragingen van mensen, vaak met een intense emotie. Als je niet tijdig herkent dat het om dementie gaat, dan is onbegrip snel geboren.
 
Over Dementie
Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet goed meer kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Helaas gaat dementie vaak gepaard met probleemgedrag. Dit heeft als oorzaak dat de hersenen van de dementerende achteruit gaan. Probleemgedrag wordt zichtbaar in agressie, achterdocht en irritatie. En jij, jij weet niet precies wat je ermee moet. 

Wat heb ik aan het herkennen van deze ziekte?
Als professional kom je dementerende mensen steeds vaker tegen in je werk. Het is helaas een zeer snel groeiende ziekte in de samenleving. Op dit moment hebben in Nederland ruim 280.000 mensen dementie. Hiervan zijn er 12.000 jonger dan 65 jaar. Om de 5 uur wordt er bij iemand in Nederland dementie geconstateerd. Gemiddeld duurt het 14 maanden voordat de diagnose wordt gesteld. En in die 14 maanden kun jij deze klant zomaar vaker spreken. 

Wist je bijvoorbeeld dat bij jonge mensen de diagnose pas na meer dan vier jaar gesteld wordt? Het aantal mensen met dementie gaat in de toekomst explosief stijgen. De verwachting is dat in 2040 meer dan een half miljoen mensen voldoet aan dit ziektebeeld. Inspelen op herkenning begint dus nu! Herken jij de signalen van dementie? Weet je deze te onderscheiden? En hoe focus je op de oplossing bij deze specifieke doelgroep? Of je nu werkt binnen Wonen, Zorg, Welzijn en of Gemeenten. Dit ziektebeeld kan en mag niet onderschat worden. 

Tijdens de Workshop 
Je krijgt handvatten hoe je beter om kunt gaan met deze specifieke en snel groeiende groep. Het is een praktische training waarbij je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen. Op de training oefen je met een acteur.

Arrangementskosten: € 79,00
Bij een online training vervallen de arrangementskosten.

Trainingskosten (excl. arrangementskosten):

€ 645

WP data:

Zorgvuldig omgaan met Dementie

Zorgvuldig omgaan met Dementie

Heb jij wel eens te maken met dementie in je werk? Herkennen en signaleren van dementie maar ook hoe je hier het beste mee om kan gaan, alles komt aan bod in deze training.

Heb jij wel eens te maken met dementie in je werk? Herkennen en signaleren van dementie maar ook hoe je hier het beste mee om kan gaan, alles komt aan bod in deze training.

PlusPortID: 91730

PlusPortDashboardUrl: https://CorparisCampus.plusportdashboard.com/?calendarCatagoryId=1272&calendarPakketId=14379