Ingewikkelde gesprekken samen ontwikkelen

Deze training zal digitaal plaatsvinden. Geschikt voor iedere professional die wil leren emoties te bespreken die bij veel opdrachtgevers onder de oppervlakte spelen.

Let op: dit is een online training!

Zonder buikpijn slecht nieuws brengen of iemand aanspreken op zijn gedrag. Dat is best wel lastig he? Vaak zeg je niks, reageer je nukkig of denk je van alles wat je niet kan zeggen. We hebben het namelijk allemaal. In je werk lopen dingen soms gewoon niet zoals je wil. Je hebt collega’s die je eerder lijken tegen te werken dan dat ze meedoen. Je bewoners, patiënten of cliënten doen niet wat ze moeten doen en de communicatie verloopt stroef. In plaats van dat je bezig bent met je werk is er allerlei gedoe omheen. Zaken en taken worden daardoor ingewikkelder. En soms denk je: ‘Hoe los ik dit nu op?’

Denk jij wel eens na over hoe je de boodschap moet brengen en hoe dat precies wordt opgevangen door de ander? En als je zo een gesprek overdenkt, dan gaat het vaak niet zoals verwacht toch? Of schiet je eerder in de gedachte “Ach ga toch weg” of erger “Rot toch op”

Is het in je dagelijkse werk lastig om ingewikkelde zaken te versimpelen en je collega of klant te wijzen op hun gedrag? En hoe ben je tegelijkertijd duidelijk én respectvol? Assertiviteit is een essentiële vaardigheid voor Corparismedewerkers. Vooral omdat je als tijdelijk medewerker voor uitzonderlijke situaties kunt komen te staan tussen teams en managers. Het is dan belangrijk om je eigen grenzen goed te bewaken.

NEE!
Wanneer jij nee zegt op een vraag, dan vindt je gesprekspartner dat vaak niet leuk. Zie jij je klanten soms boos worden of collega’s die stilzwijgend zitten te mokken? Als je deze emoties laat liggen, dan raakt de relatie vaak vertroebeld en daar heeft niemand iets aan. En toch, wanneer je iemand aanspreekt schiet de ander vaak in de verdediging. Als je daar weer niet goed op reageert, komt je boodschap niet binnen.

Programma:
In deze training leer je werken met de werkprincipes van Assertiviteit. Onze trainer helpt je om in je gesprekken als gedetacheerde in een prettigere sfeer terecht te komen en helpt je de drempel kleiner te maken om iemand nog eens aan te spreken of je grens te stellen. Je leert niet alleen hoe je dit kunt doen, maar ook waarom het zo werkt. In de workshop Ingewikkelde Gesprekken Ontwikkelen leer je zo emoties te bespreken die bij veel opdrachtgevers onder de oppervlakte spelen.

Financieel

€ 700,00

€ 70,00

Anderen bekeken ook